KARIJERA

Branko Bako JovanovicBakova karijera kreće uzlaznom putanjom sa nepunih 16 godina, gde je na Festivalu “Starčevačka Tamburica”, četvrtom po redu, održanom 2004.godine u Starčevu, Branko Bako Jovanović je proglašen najboljim solistom.

KID “Pčesa” iz Novog Sada je 2007. godine, na svojoj tradicionalnoj manifestaciji “Zlatni Slavuj” za najboljeg bas primaša, prvim mestom nagradio je upravo Branka Baka Jovanovića.

Na svetskom tamburaškom festivalu, “Tamburica Fest“, trećem po redu, koji je održan 2010.godine u Deronjama, Branko Bako Jovanović dobija nagradu za najboljeg bas primaša i postaje prva tambura sveta. 

 

Sa braćom Piler, pobednicima takmičenja “Ja imam telanat”, osniva kvartet “Pilerovi” i 2016. godine u Portugaliji na festivalu Trophee Mondiale, odnose pobedu i još jednom se potvrđuju kao prvaci sveta.

Kao studijski muzičar, imao je prilike da radi na projektima snimanja pesama velikih zvezda što su Šaban Šaulić,  Lepa BrenaHaris DžinovićLjuba AličićSlavko BanjacDanka StoiljkovićBeki BekićSnežana ĐurišićZvonko Bogdan, Nataša Matić, Dejan Matić, Nemanja Nikolić, Ivan KurtićAcko NezirovićRenato Henc, Igor Jotić, Boško Jovanović – Boškić, Zvezdana Bijelanović, Bora Jovanović – Mercedes, Olivera Marković, Milena Jovanović  i mnogi drugi. Na snimanju albuma glumice Mercedes Echerer je na numeri “Schnuckenack” imao čast da snimi neverovatnu solo tačku, dok je u drugim numerama ovaj album zasijao uz prateće izvođenje maestra na tamburi.

Neke od pesama možete čuti i pogledati video spotove ispod.

LEPA BRENA

HARIS DŽINOVIĆ

SNEŽANA ĐURIŠIĆ

BEKI BEKIĆ

LJUBA  ALIČIĆ

SLAVKO BANJAC

TROPICO BAND

NEMANJA NIKOLIĆ

IGOR JOTIĆ

NATAŠA  MATIĆ

DULE RESAVAC

DRAGANA SPASIĆ – MALA GAGA

BOŠKO JOVANOVIĆ BOŠKIĆ

MILENA JOVANOVIĆ

U dosadašnjoj karijeri, gostovao je na velikim koncertima poznatih zvezda kao što su: Danka Stojiljković, Lepa BrenaZoran Kalezić, Nemanja Nikolić, Merima Njegomir, kao i mnogi drugi. Na ovim koncertima,opravdao je ukazano mu poverenje, dobio je velike ovacije i zabeleženi su kao veliki uspeh u živom performansu ovih zvezda. Nastup sa Stočelom Rozenbergom je bio jedinstvena prilika da se upozna sa velikim gitaristom i životna želja da zajedno nastupaju na sceni mu se ostvarila. Kao specijalni gost na koncertu Ljubiše Pavkovića imao je priliku da izvede dve numere sa vrsnim virtuozima narodne muzike.

STOCHELO ROZENBERG

MERIMA NJEGOMIR 

DANKA STOJILJKOVIĆ